מתכוני פירות יער

לקראת הקיץ הנה מספר מתכונים להכנה עם אוכמניות טריות או קפואות: אם אתם אוהבים מתכונים עם אוכמניות, דעו לכם שהמבחר אינסופי מעוגות אוכמניות, עוגיות, ריבות, מאפינס, סלטים, שייקים, מנות עיקריות ועוד מלא הפתעות קיץ מטורפות עם פירות יער:

פאי אוכמניות משובצת כוכבים:  בני משפחה וחברים אומרים שפשטידת אוכמניות יכולה לככב בכל מסעדה ברמה בישראל. יש מקרים שבהם אפשר להחליף את האוכמניות בחמוציות או לערבב חצי חצי.

עוגיות קרם שכבות אוכמניות קפואות: ניתן להכין עוגיות קפואות על מקל בסגנון ארטיק קרח גם עם פטל אדום או פטל שחור. תמיד כדאי לתבל/לקשט עם ענף רוזמרין וגרידת לימון שיוצרים טעמים נוספים ומוסיפים שכבה משלהם. הארטיקים מהירים, קלים, ידידותיים לילדים וניתנים להקפאה.

עוגיות לימון אוכמניות: לימון ואוכמניות הם אחד השילובים המרעננים והפצצתים של כל קיץ והולכים בכל קינוח כמעט בין אם במאפים, עוגות או עוגת ביסקוויטים.

סלט אוכמניות בלסמי לבן, תירס ופטה – יש אנשים שאוהבים את התירס שלהם רק בחורף ורק מתוק מתוק אבל אפשר בהחלט לאכול גם תירס טרי בקיץ אם הוא בשילוב בתוך סלט מתוק, מלוח ומרענן כמו סלט אוכמניות עם פטה – שווה לנסות.

מיני טארט אוכמניות – אחד המתכונים המשפחתיים שעוברים במשפחות רבות מחצי הכדור הצפוני. מדובר לרוב בטארטים שונים אך פשוטים שאינם דורשים זמן אכנה רב כל עוד לא שורפים או משחימים אותם מדי וכאלו המקבלים גם זווית הגשה יפה אם מפזרים מעט סוכר גס עליהם לפני ההגשה.  

עוגת קמח תירס, לימון אוכמניות – על השילוב בין אוכמניות ללימון כבר כתבתי אך השילוב עם קמח תירס יכול ליצור טעמים חדשים וגיוון חדש פחות מקובל ואולי אף יותר בריא.

פאי אוכמניות קייפ קוד – מי שביקר בקייפ קוד בצפון מזרח ארה"ב יודע שיש פאי אוכמניות שרץ במקום כבר ברציפות מהמאה ה-18, אומרים כי המתיישבים הראשונים באזור היו עושים שימוש באוכמניות בר והתחילו כבר מהימים הראשונים לשלב אותם בשמנת בצורות שונות.

סלט עוף בגריל עם ויניגרט אוכמניות – תודו שכשאתם חושבים עוף אז אתם פחות חושבים אוכמניות ואנחנו כאומה שצורכת מלא עוף אך פחות אוכמניות נוהגים לאכול אותו אחרת אבל לכבוד הקיץ אחד ממתכוני הסלטים המרעננים יכול להיות סלט עם רצועות  עוף, אוכמניות, ויניגרט ואיך אפשר בלי סירופ מייפל? נסו את הסלט בבאגט טרי יחד עם כוס לימונדה קפואה.

אוכמניות בבישול איטי – ניסיתם פעם לבשל אוכמניות? אולי ברוטב עם מים, סטייל יצירת ריבה ואז להוסיף את הרוטב לעוגת וניל קפואה? מומלץ בחום. ואם כבר מבשלים אז אפשר להשלים את התהליך ולקחת חלק מהתבשיל לריבת אוכמניות טעימה – ריבת אוכמניות שניתנת למריחה מושלמת, בצבע כהה ויפה עם טעם מתוק ועונתי.

מאפינס לימון אוכמניות מזוגגות – תודו שפעם ראשונה ששמעתם על שילוב בין אוכמניות ולימון? 😉 לוקחים מאפינס, מפוצצים בפירות יער ומטפטפים זיגוג לימוני בהיר. יצאו לכם מאפינס לחים, נימוחים ובאמת משהו מיוחד. מתכון אחד שפשוט חייבים לנסות עבור בני משפחה וחברים.

ואולי שילוב אחרון של לימון ואוכמניות – עוגת פאונד לימון-אוכמניות – עלולה להיות קצת עוגת חנק ולכן כדאי להגיש עם לימונדה או כדור גלידת וניל בצד – אבל זה טעים!