טעויות נפוצות בהלוואות

לקיחת הלוואה הינה דבר משמעותי, בין אם היא נלקחת עבור משק בית ובין אם היא משמשת עסק בצורה כזו או אחרת. שימוש בהלוואה יכול להיעשות על מנת למנף את יכולת העסק או לחלופין לעזור בצמצום חובות מהעבר, עם זאת לקיחת הלוואה הוא צעד לא קטן ויש לבצע כמה שיקולים שונים המשתלבים בסופו של דבר לכדי צעד כלכלי שיכול לעזור או לעשות את הפעולה ההפוכה. לכן בעת בקשת הלוואה מומלץ להכיר את הטעויות שטמונות בדרך אליהן, מיכולות ההחזר של לוקח ההלוואה ועד למטרות שבעדן מתבצעת הלוואה זו.
אם כך מה הן הטעויות הנפוצות בעת לקיחת הלוואה?

חישוב החזר ולא לפי הפרסומות

פרסומות נמצאות כיום בכל אתר, תחנת רדיו ורשת חברתית שקיימים כיום, מבין הפרסומות שמתפרסמות שם בין היתר אלו פרסומות להלוואות. במרבית הפרסומות מתואר גובה ההלוואה שניתן לקבל ויחד עם זאת ההחזר, אך תעריפים אלו במרבית המקרים מתבססים לאו דווקא על רצונו של הבנק. כיום קיימת מערכת דירוג אשראי, המופעלת בידי לשכות האשראי בארץ והן מעדכנות את יכולת לקוחות הבנקים השונים לעמוד בהתחייבויות פיננסיות שונות. לכן כאשר יגיע בעל עסק או זוג צעיר לקחת הלוואה, דירוג האשראי יהווה גורם משמעותי בכל הקשור לאופן ההחזרת ההלוואה וגובה הריבית שתלווה כל החזר. גם בכל הקשור לחישוב החזר ההלוואה, חשוב לפרוס את ההחזר לאחר פגישה עם בנקאי, להכיר את דירוג האשראי של מבקש ההלוואה וכך לקבל תמונת מצב ברורה בכל הקשור לשווי ההחזר הכספי ועוד.

מטרות הלוואה ואלטרנטיבות אחרות

בכדי לקמט את גודל ההלוואה חשוב להכיר את המטרה לשמה היא נלקחת, החל מקניית רכב ועד לשיפוץ הדירה, הסכום הסופי של ההלוואה הוא חשוב ואף קריטי. לכן לקיחת הלוואה צריכה להיות עם מטרה ברורה, למשל קניית רכב יכולה להגיע עד 150 אלף שקלים, במידה ומבקש הלוואה מחזיק במחצית הסכום או ברבע ממנו עדיף יהיה אם תתבצע בקשה להלוואה בהתאמה לסכום המבוקש. עם זאת לא מעט ישראלים יכולים לבצע הלוואות דרך קרנות פנסיה קיימות עם אחוזי עמלה נמוכים ותשלומים נוחים אותם אפשר לפרוס.