אל תשמרי בבטן – שלושה טיפים להתמודדות עם חרדה במהלך הריון

האם העובר שלי בסדר?

האם העובר שלי בסדר? לא הרגשתי אותו זז כבר חצי שעה. בבדיקות הסקר שעשיתי יצא שיש סיכוי של 1:1,000 שהעובר יחלה בתסמונת דאון. הרופא אמר שזה נתון נורמלי לחלוטין, זוהי רק סטטיסטיקה ובגלל הגיל שלי זה הנתון, אבל 1:1,000? אני לא מצליחה להפסיק לדאוג וגם זה מדאיג אותי כי בטח כל הדאגה הזו לא תורמת לעובר. ומה אם אני עושה לו נזק? אבל אני לא מצליחה להפסיק. מה עושים???

אין אמא שלא דואגת. זה חלק מהמהות שלנו. הדאגה הופכת להיות בעיה ברגע שהיא מתחילה להשפיע על חיי היום יום. חרדה בתקופת ההיריון היא תופעה שכיחה בקרב נשים, בעיקר בתקופת ההיריון הראשון אך יש גם מצבים של הריון שני או שלישי שהאם עלולה לפתע לחוות חרדות הריון. רמות חרדה גבוהות במהלך ההיריון קשורות בדרך כלל לסיכון להתפתחות לא תקינה של העובר, חשש ממצבים מורכבים כגון רעלת הריון, לידה מוקדמת או משקל לידה נמוך.

הנה כמה טיפים להתמודדות עם חרדה במהלך ההריון:

1)  דברי על זה

שתפי את תחושותיך ומחשבותייך. חשוב לספר ולשתף אדם קרוב, חבר משפחה או אפילו את הרופא שלך. ישנם סוגי טיפול שונים שהרופא יכול להציע או להפנות אותך למטפל המתמחה בסיוע לנשים בחרדת הריון.

2) פעילות ספורטיבית

פעילויות ספורטיביות הן פתרון נפלא להפגת מתח וחרדה. פעילות גופנית משחררת בגוף חומר הנקרא אנדורפינים ואלו מתנהגים כמו משככי כאבים טבעיים במח. הם מרגיעים ומפיגים תחושות קשות. הליכה של שעה מחוץ לבית יכולה לעשות פלאים לנפש.

3) ידע זה כוח

אם החרדה שלך קשורה ללידה עצמה מומלץ להירשם לקורס הכנה ללידה. כמובן שהמציאות שונה מכל חדר כיתה סטרילי אבל הידיעה על כל שלבי הלידה, האפשרויות והפתרונות יכולים להפיג חששות לא מציאותיים.

והכי חשוב – זכרי שחרדה במהלך ההריון היא דבר שכיח. את לא לבד. אומנם התופעות הן אינדיבידואליות בין אחת לשנייה אבל העיקרון מאוד זהה – פחד מהלא נודע. הקלי על עצמך בכך שתתייחסי לתופעה כמצב הדורש טיפול או תשומת לב. רגשות אשמה, הלקאה עצמית או כל רגש שלילי כזה או אחר כלפי עצמך לא יועיל. ככל שתפני לעזרה מוקדם יותר תוכלי להשיג שקט נפשי לבריאותך ולבריאות התינוק שלך.